Idrottsrådet Vellinge Kommun
Öka antalet aktiva timmar och antalet aktiva barn och ungdomar
Idrottsrundan v 36
2019-05-06 09:25
Vi vet alla hur populär Konstrundan i Skåne är i påsktider och nu kommer vi i Vellinge snart att bli först ut i Sverige med IDROTTSRUNDAN i början på varje läsår för barnen på mellanstadiet.

IDROTTSRUNDAN är dagen då skolorna besöker byns Idrottsföreningar under samma dag.

Idrottsrådet har träffat alla rektorerna för de kommunala skolorna i kommunen och även några från de privata skolorna. Vi presenterade upplägget och fick omgående klartecken att köra vilket känns jätteroligt.

Vi har en återkommande dag då alla idrottsföreningar i byarna i kommunen presenterar sina verksamheter för mellanstadieeleverna, åldern då många idag slutar att idrotta.

Syftet är att barnen får upp ögonen för vad som finns och möjlighet att prova på något som de kanske vill fortsätta med och därmed fortsätta idrotta.

I detta arbetet kommer många nya kontakter att knytas mellan föreningar, skolor.

I detta arbetet kommer idéer födas om hur vi behåller fler barn aktiva.

TIDPUNKTEN är bestämd till Vecka 36, 2019

3 september – Vellinge / Västra Ingelstad i Vellinge, åk 4

4 september – Höllviken, åk 4

5 september – Skanör/Falsterbo, åk 4

Klockan 9.00 -14.00, förslagsvis 60 minuters pass.

Ju fler föreningar som ställer upp desto större chans att öka på med åk 5 och ev. även åk 6.

Vi har olika datum då vissa föreningar agerar i flera byar och får möjlighet vara med på alla ställen.

IDROTTSFÖRENINGAR som vill ha vara med på Idrottsrundan för att visa upp sin verksamhet anmäler sig till Idrottsrådet med svar senast 15 juni

Anmälan blir typ: Fotbollsklubben, Idrottsplatsen, 60 minuter, max 50 barn/ pass, kl. 9–14, boka timme hos Bollkalle mejl och telefon, Vi återkommer med formulär

Föreningarna visar sedan upp sig från den sida man vill beroende på vem man är. Vi har jättemånga fina föreningar i kommunen och många olika idrotter att visa upp.

SKOLORNA får information 15 juni om respektive bys smörgåsbord av föreningar man kan besöka och kan sedan boka in sig hos föreningarna och därmed lägga sin egen planering per klass eller grupp

Boka redan nu resurser till er förening till Idrottsrundan, ett utmärkt tillfälle att visa upp sin verksamhet, och skulle det bli fullbokat kan man alltid improvisera och samtidigt boka upp dagar under terminen. Det kommer säkert många utmaningar men sådana löser vi dagligen i föreningarna.

Vi ses 21 maj 18.00 på Kommunhuset och diskuterar vidare i arbetsgrupper per by kring Idrottsrundan med syfte att få fler aktiva barn i Vellinge Kommun

De är allas våra barn vi har bara dem på olika tider av dygnet så varför samarbetar vi inte mera.

Mvh/Idrottsrådet